Prøv solbær i kaken
Solbærkake
Fremgangsmåte
Rør smør, sukker og vaniljesukker til lett og luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett av gangen under kraftig omrøring.
Bland mel og bakepulver og ha det i smørkremen.
Hell røren i godt smurt form som er strødd med kokos og trykk solbærene lett ned i deigen. Stekes.
Smaker godt med vispet krem, vaniljesaus eller is til.
Se alt det gode du kan lage med solbær
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Solbærmuffins
Fremgangsmåte
Miks smør og sukker hvitt i en mikser.
Ha i ett og ett egg. Hvis røren skiller seg, ha i litt av melet mellom hvert egg.
Sikt det tørre i røren og ha til slutt i fløten.
Fordel røren i 12 former.
Legg solbær oppå til slutt.
Stek i 15 minutter ved 180 grader. 30
Se alt det gode du kan lage med solbær
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sjokoladekake med solbær
Fremgangsmåte
- Sjokoladekake:
Sett ovnen på 150 grader. Du trenger en springform på ca 24 cm. - Pisk sukker, fem eggeplommer og en hel egghvite til eggedosis. Spar de fire eggehvitene til senere.
- Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland den inn i eggemassen.
- Tilsett mandelmelet (de finmalte mandlene) og vend inn solbærgeleen eller solbærsyltetøyet.
- Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig inn.
- Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i forvarmet ovn i ca 50 minutter.
- Solbærsaus:
Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker. Pisk sammen eggeplommene. - Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald.
- Rør forsiktig inn crème fraîche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.
- Server kaken med solbærkremen ved siden av.
Her finner du veldig mange oppskrifter på sjokoladelaker
Se alt det gode du kan lage med solbær
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG