- Bunn:
Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. - Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse.
- Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet.
- Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen.
- Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
- Sett stekeovnen på 150 ºC.
- Fyll
Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. - Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.
- Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
- Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over.
- Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
- Pyntes med topper av krem.
Her finner du mange oppskrifter på ostekaker
Se alt det gode du kan bruke epler til
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær