- Mørdeig:
- Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.
- Rør så inn eggeplommer og fløte.
- La deigen stå et døgn i kjøleskap.
- Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
- Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
- Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
- Vaniljekrem:
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.
- Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
- Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
- Til servering:
- Fyll terteskallet med vaniljekrem. Fyll deretter opp med friske blåbær.
- Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).
Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Se alt det gode du kan bruke tyttebær i