Mat
Pad Thai med kylling
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i strimler. Surr dem raskt i olje. Tilsett hvitløk, vårløk, reker og spirer.
- Pisk eggene lett og rør dem inn i retten.
- Tilsett kokte risnudler og buljong, ketchup, chilipasta og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
- Pynt med koriander.
- Server hakkede peanøtter og sitronbåter til.
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Prøv noen av disse gode oppskriftene med nudler
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
Stekt thairis med kylling Khao phat kai
Fremgangsmåte
Ha ris og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det koke under tett lokk i ca 15 minutter, til risen er myk og har absorbert alt vannet.
- Varm olje i en panne og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Tas opp av pannen.
- Ha i løk og fres til løken er myk. Tilsett hvitløk og bønnespirer og fres det et øyeblikk.
- Tilsett ris, legg kyllingkjøttet tilbake i pannen og smak til med fiskesaus.
- Rør om over sterk varme noen minutter. Ha i soyasaus etter smak.
- Legg det på et serveringsfat og pynt med vårløk og chilistrimler.
- For å lage chilis til pynt, skjæres de på langs, og frøene fjernes. Chilien skjæres så diagonalt i meget tynne strimler.
- Legg strimlene i isvann i kjøleskapet så de blir sprø og krøller seg.
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 169.90 kr Uten utvalg88 POENG
Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i lange strimler.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer.
- Tre kjøttet på bløtlagte trepinner.
- Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
- Peanøttsaus:
- Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus.
- Trekk kjelen til siden.
- Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
- Server spydene med peanøttsaus, hakkede peanøtter, kokt ris og en enkel og frisk salat av agurk, korianderblader og chili i tynne skiver.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå