Mat
Thailandsk oksehalesuppe
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
- Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Ha i limebladene eller sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen.
- Tilsett hakkede tomater, chili, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
- Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
- Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
- Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
Tips: Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl kokosmelk for å runde av smaken.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 459.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Kyllingsuppe med kokosmelk Tom kha kai og chili
Fremgangsmåte
- Legg sitrongressroten i en kjele sammen med tykke skiver av ingefær, chili, kokosmelk og 3 ¾ dl vann. Kokes opp under lokk. La det småkoke i 5 minutter.
- Ha de resterende ingrediensene i kjelen. Kokes til kyllingkjøttet er blitt hvitt, i ca 3 minutter. Server.
Tips: Servert i en halv kokosnøtt som på bildet, blir det ekstra god stemning.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
Thai kyllingsuppe med sopp - Tom Kha Gai
Fremgangsmåte
- Kutt sitrongress i 5 cm lengder og knus det deretter i morter.
- Ha 250 ml kokosmelk og kyllingen i en stor panne. Kok opp med svak varme
- Ha i sitongress, galangal, kaffir lime, hvitløk, salt og pepper. Kok opp på nytt.
- Reduser deretter varmen til svak i ca. 15 min (til kyllingen er kokt). Rør forsiktig.
- Legg til sopp. Kok i 5 min. til. Ha i resten av kokosmelk. Rør om.
- Til slutt puttes resten av ingridiensene oppi; fiske saus, limesaft, vårløk, koriander og chilli og la småkoke i 5 minutter.
Serveres varm.
Tips: Erstatt gjerne kylling med kamskjell.
Tips: Får du ikke tak i galangal, bruk ingefær. Erstaning for kaffirlimeblader får du ved å finrive skallet av en lime.
Tips: Er du var for salt, reduser mengden fiskesaus til 2 ss.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå