Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 25 Februar 2006 - 01:00

    Basilikumkylling med risotto og chili- og tomatcoulis

    Smakfullt og godt - selv på en onsdag kveld. Hvem har sagt at god mat tar all verdens tid å tilberede? Her gir vi deg en lettvint oppskrift på basilikumkylling.
    25. februar 2006
  • 24 Februar 2006 - 01:00

    Lammekoteletter med pizzaiola

    Lammekoteletter er relativt raskt å tilberede, men smaken er likevel rik og fyldig. Samme karakteristikk finner du også naturlig for dagens vinforslag.
    24. februar 2006
  • 21 Februar 2006 - 01:00

    Fylt Ciabatta

    Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv. Oppskrift følger selvsagt med. Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. Uansett er vinforslaget godt egnet for en kosestund - med eller ute
    21. februar 2006
  • 18 Februar 2006 - 01:00

    Filetti di Merluzzo Fresco in carpione

    Skrei kan tilberedes på mange vis, noe dagens middagsforslag viser til fulle. En spennende fiskerett som gir smaken av torsk en ekstra dimensjon. Selvsagt matches det hele med en italiensk hvitvin. God helg!
    18. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 12:30

    Kandidat 4: Gunnar Hvarnes

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 11:21

    Kandidat 3: Sven Erik Renaa

    Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
    15. februar 2006
  • 15 Februar 2006 - 01:00

    Spekepizza

    På en spekepizza kan du gjerne benytte parmaskinke i stedet for norsk skinke. Da smaker det ekstra godt, men dessverre ikke direkte rimelig.
    15. februar 2006
  • 14 Februar 2006 - 01:01

    Mye kjærlighet i en ost

    Om du ikke orker å lage en hel kjærlighetsmeny til din utvalgte, kan et ostehjerte være vel så effektivt.
    14. februar 2006
  • 14 Februar 2006 - 01:00

    Valentines-meny

    Det er Valentines Day, og kanskje en svært god grunn til å for en gangs skyld trekke seg vekk fra tv-skjermen. Det kan nemlig meget vel være bryet verd dersom du har satset på å få med deg mest mulig av OL.
    14. februar 2006
  • 12 Februar 2006 - 01:00

    Risotto med ferske reker

    Et rekemåltid er som regel raskt å tilberede. Her gir vi imidlertid maten litt tid, så følg oppskriften og nyt gjerne et av vinforslagene mens du arbeider deg frem mot et strålende resultat.
    12. februar 2006
  • 11 Februar 2006 - 01:00

    Løvskiver med mozarella

    En smaksrik og mettende helgerett skal hjelpe deg på vei inn i helgens tv-meny. Enkelt å tilberede, og svært vellykket med den matchende portugisiske vinen.
    11. februar 2006
  • 04 Februar 2006 - 01:00

    Havfrikassé Lyngørporten

    Sjømat i alle varianter er herlig helgemat. Her er det bare å nyte i langdrag, selvsagt med like flott hvitvin til.
    04. februar 2006
  • 02 Februar 2006 - 12:00

    Skrei med pysevri

    Hvis du trodde at vinterens høydepunkt var lagt bak deg bare fordi jula er vel overstått, har du tatt grundig feil. For få kulinariske opplevelser overgår fersk skrei med full pakke av tilbehør. Som all annen god mat blir den bedre med godt drikke til.
    02. februar 2006
  • 30 Januar 2006 - 15:48

    Kyllingfilet i tiden

    Sunt og magert og på samme tid særdeles raskt og lettvint. Sånn sett ikke rart at kyllingen i dag inngår som en integrert del av et moderne og variert norsk kosthold. Oppskrifter og drikkeforslag får du flere av dersom du leser videre.
    30. januar 2006
  • 30 Januar 2006 - 01:00

    Nudelsuppe med svinekjøtt

    Den beste suppen lager du selv. Denne retten tar dessuten akkurat like lang tid å lage som det tar å koke opp en suppepose. Så hvorfor spise ferdiglaget?
    30. januar 2006
  • 26 Januar 2006 - 01:00

    Pizza Toscana

    Det er helt og holdent opp til deg og din egen smak hvordan du "styler" din pizza. Hvilke ingredienser du benytter kan derfor i ganske stor grad endres i denne oppskriften. Men vinforslagene passer garantert vår utgave.
    26. januar 2006
  • 25 Januar 2006 - 01:00

    Kyllingburger

    I dag skal en deilig burger på bordet. Kylling-kjøttdeig er en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen.
    25. januar 2006
  • 24 Januar 2006 - 10:59

    Orden på smaken

    Kunnskapssultne Even Ramsvik er klar til å begi seg ut i den store verden med sans for gode smaker i bagasjen.
    24. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 16:25

    Vinterlig torsk

    Smaksrik torsk på en seng av linser med deilig rødvin, alt etter hva du har råd til, er en effektiv resept for vinterlige middagsbord. Sunt og velgjørende er det også.
    23. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 15:48

    Fest av en osterest

    Rydder du i kjøleskapet og finner en rest av Edamerosten du kjøpte til jul kan vi love deg mye godt å bruke den til som eksempelvis gratenger, paier, sauser og supper. Når Apéritif supplerer med vinforslag, kan du nesten lage fest av en rest.
    23. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 11:24

    Ost og rødvin = feil

    Nyere forskning viser at ost og rødvin ikke er det ideelle paret som mange har trodd. Dette er det mange som allerede selv har oppdaget, men slike tradisjoner er selvsagt vanskelige å endre.
    20. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 01:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Svinekjøttet, på lik linje med kyllingkjøtt, gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Dette er nemlig mager mat, men selvsagt ikke noe mindre smakfullt av den grunn.
    20. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 01:00

    Thaikrydret uerfilet

    Uer er en smaksrik fisk, men ikke overdrevent. Derfor er den også svært anvendelig, også i forhold til vinvalg. Vi går til Italia og en rimelig, men frisk og rik, hvitvin.
    17. januar 2006
  • 16 Januar 2006 - 13:44

    Godt for samvittighet og gane

    Svinekjøttet har den flotte egenskapen at det like godt kan kombineres med hotte som med fruktige ingredienser. Det krever også minimalt med tid for å bli til en herlig middag.
    16. januar 2006
  • 14 Januar 2006 - 01:00

    To-retter med kamskjell og kveite

    Denne lørdagen satser vi stort og tar for oss av det aller beste årstiden kan gi oss - nemlig norsk sjømat!
    14. januar 2006