Og det er kvinnene som fører an skal vi tro undersøkelser: Unge kvinner velger kyllingkjøtt framfor noe annet og legger spesiell vekt på at kyllingen ofte gir mindre metthetsfølelse og bedret fysisk velvære. Sikkert er det i hvert fall at kyllingen har et vell av variasjonsmuligheter, enten vi går veien om hele kyllinger eller vi ønsker å gjøre det velsmakende enkelt ved innimellom å koste på oss de renskårne filetstykkene som er det beste av det beste.
Chili-lime kylling med pasta
Fremgangsmåte
- Stek kyllingfiletene i smør i middels varm stekepanne 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
- Skjær hver filet diagonalt i 1 cm tykke skiver.
- Brekk lasagneplatene i store biter og kok etter anvisning på pakken.
- Skyll pastaen i rennende, kaldt vann og la den renne godt av seg.
- Fordel pastaen på tallerkenene. Legg på kylling, tomater og ruccula.
- Bland olje, eddik, honning, kapers, limeskall og chili og drypp blandingen over retten.
- Server med godt brød til.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Kyllingfilet med kokos og peanøtter
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i strimler.
- Hvitløk, spisskummen, koriander og østerssaus røres sammen og blandes med kyllingstrimlene.
- Sett kaldt ca. 1 time.
- Brun kyllingstrimlene raskt i smør eller olje.
- Ha i kokosmelk, peanøtter, soyasaus og sitronsaft. Kok opp og la trekke noen minutter.
- Tilsett mango og smak til med salt og pepper.
Pynt med vårløk og koriander og server med jasminris.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Kyllingfilet med pistasjesmør og sitron-couscous
Fremgangsmåte
Begynn med pistasjesmøret, kok så couscousen, frityrstek purrestrimler og stek kyllingfiletene.
Ta av skallet på pistasjenøttene og gni dem mot hverandre for å få av mest mulig av den grå hinnen utenpå nøttene. Ha nøtter og grovdelt chilipepper i en matprosessor og kjør det så vidt sammen til en jevn blanding uten å være most. Rør inn smør og persille og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.
Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje i en panne. Hell i hønsebuljong og kok opp. Trekk kjelen til side og rør inn finrevet sitronskall. Ha deretter i couscousen. Glatt kornene ut til en jevn overflate og legg over lokk. La couscousen trekke mens kyllingfiletene stekes.
Varm opp oljen til det bruser når en liten trepinne stikkes nedi. Frityrstek purrestrimlene gyllenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Stek kyllingfiletene ved middels varme i 3-4 minutter på hver side. Stek gjerne i en grillpanne for å få dekorative striper på kjøttet.
Legg en god porsjon sitroncouscous på tallerkenene. Legg deretter på kyllingfiletene og en liten klatt pistasjesmør. Topp hver porsjon med en "haug" av fritert purre.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Kyllingfilet løvbiff med hjemmelaget potetmos
Fremgangsmåte
- Potetmos: Skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
- Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
- Hell fra vannet på potetene og knus dem med en gaffel eller potetmos-stapper.
- Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper.
- Kyllingfilet løvbiff: Skjær kyllingfiletene i 2-3 på langs til løvbiff.
- Bank dem lett.
- Stek i olje i 1 minutt på hver side.
- Dryss over salt og pepper
- Ta dem ut av pannen.
- Kok ut pannen med rødvin, vann og soyasaus.
- Anretning: Legg potetmos i bunn med kylling-løvbiff på toppen.
- Drypp over sjyen og legg salat/spinatblader på til slutt.
- Dryss over revet parmesan.
Tips: Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat er godt i hjemmelaget potetmos.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kyllingfilet med soltørkede tomater
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Krydderkylling
Fremgangsmåte
Bland sammen krydderet og olje og vend filetene i blandingen. Stek filetene 3-4 minutter på hver side og hell over presset lime. La filetene hvile 3 minutter. Server med salat og ris.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Varmt kyllingsmørbrød - panini med kylling og ost
Fremgangsmåte
Stek kyllingfileten 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper og tørket rosmarin eller timian.
Ha litt smør på brødskivene og grill eller stek dem noen minutter.
Skjær løken i tynne ringer. Varm smør/olje i en panne og stek løkringene med et lite dryss av sukker over slik at de blir litt brune i kantene, men ikke brent.
Skjær kyllingfileten i tre biter og legg på den ene brødskiven. Dekk med ost. Gratiner ved 250°C under grillen i ovnen noen minutter til osten har smeltet.
Legg på den andre skiven samt løkringene og litt ruccula.
Se våre andre oppskrifter på raske og mettende smørbrød
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
-
80 POENG