In carpione er en tradisjon som stammer fra Garda-sjøen og da med en ferskvannsfisk i laksefamilien som har gitt navn til retten. I dag brukes metoden til mange typer fisk, og det er en fin måte å bevare stekt fisk lenger - også i dag med gode kjølemetoder, for den syrlige marinaden gir en veldig god smak til fisken. Metoden brukes også for kjøtt. Den holder seg flere dager i kjøleskap og kan serveres kald eller varm etter smak og behag.
Dagens rett

Foto: (pheigin)
La torsken trekke i en syrlig marinade som på italiensk
Torsk/skrei kan tilberedes på mange vis, noe dagens middagsforslag viser til fulle. En spennende fiskerett som gir smaken av torsk en ekstra dimensjon.
04 Februar 2025 - 00:00
Skrei på italiensk vis - Filetti di Merluzzo Fresco in carpione

Fremgangsmåte
- Skjær filetene i store biter.
- Vend fiskestykkene i mel og salt og stek dem gylne i olivenolje.
- La dem renne av på et kjøkkenpapir.
- Marinaden:
- Rens og kutt grønnsakene og krydderurtene i bittesmå biter.
- Varm opp rødvinseddik og hvitvin, og tilsett grønnsakene og krydder samt urter.
- La surre i 8 minutter.
- Legg fisken i en gryte med lokk og hell sausen over.
- Den skal trekke i 1-2 timer, men ikke over varme.
- Serveres kald eller lun (lett oppvarmet) med godt brød, ris, eller poteter ved siden av.
Vi byr på mange deilige torskeretter
Og stilsvarende mange retter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå