Varm norsk kongekrabbe med vårløk, soya og hvitløk
Fremgangsmåte
- Skjær krabbekjøttet i tynne båter og arranger det etter hverandre med vårløk i mellom.
- Pynt det hele med revet hvitløk, ingefær, og reddik.
- Bland sammen soyasaus og limejuice og mariner krabbe og vårløk.
- Varm opp oljene til det begynner å ryke, hell over.
- Pynt med agurk og koriander.
Serveres med en gang.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Skinnstekt kveite med hjertesalat-saus og trøffel
Fremgangsmåte
- Forvell salaten i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann.
- Sauter sjalottløken i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør (ca 10 minutter).
- Kjør salaten i blender med kraften og monter sausen med smøret (tilsett terninger med kaldt smør mens du visper).
- Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.
- Stek fisken på skinnsiden i litt olje med salt og pepper til kjernetemperaturen er på ca 45 grader, snu den med skinnsiden opp og dra av skinnet før servering.
- Legg sausen i bunnen av tallerken drypp nøttesmøret rundt. Avslutt med fisken.
- Høvle rikelig med sort trøffel over.
Her har du mange oppskrifter på kveite
Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
Ovnsbakt norsk kveite med sherrygrønnsaker og steinsopp
Fremgangsmåte
- Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Tørk tomatene i ovn på 100 grader i 30 minutter med salt, litt sukker og pepper.
- Øk ovnstemperaturen til 150 grader.
- Stek baconet i panne med oljen. Ta ut baconet og tørk det på papir.
- Krydre og stek kveita på begge sider i pannen til den blir gyllen. Legg over i en ildfast form.
- Rens steinsoppen, del den i biter og stek lett i pannen.
- Tilsett grønnsakene, soppen, timian og smør i formen med fisken. Bak dette i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
- Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft. Bak det ferdig i ca. 5 minutter til kveita har en kjernetemperatur ca. 45 grader.
- La fisken hvile ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server med godt brød
Her finner du mange oppskrifter med kveite
De beste oppskriftene med steinsopp
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Cannelloni av norsk kongekrabbe servert med rosmarinstekt norsk kveite
Fremgangsmåte
Cannelloni:
Snitt spisskålen fint og kok den i smør tilsatt litt hjerteskjellkraft, avkjøl litt og bland med krabbe og spinat, smak til med litt sitronskall, parmesanost, salt og pepper.
Forvell pastaplatene i lettsaltet vann i ca 2 minutter, avkjøl raskt i isvann og tørk platene godt. Fordel fyllet på platene og rull dem opp til store sigarer. Varmes i ovn på ca 100 c før servering. Drysses med krumme, gressløk og parmesanost ved servering.
Norsk kongekrabbe og norsk kveite:
Krydre kveite og krabbe med salt og pepper. Varm olje og stek krabben til den er gyllen på begge sider. Mot slutten av steketiden tilsettes rosmarin, hvitløk og smør. Glacer krabbe og kveite med denne blandingen til det er ferdig.
Veloute av borlottibønner:
Sauter løkene i smør til de er blanke. Tilsett kraftene og bønnene og kok ned til halvparten. Tilsett fløte og melk, la det trekke i ca 10 minutter, smak til med parmesanost, pepper og sitronjuice. Skummes opp ved servering.
Garnityr:
Sauter kantareller i varm olivenolje med sjalottløk, tilsett bønner og hjerteskjell + 1 ss av hjerteskjellkraft, smak til og tilsett finsnittet persille før servering.
Server cannelloni og kveite ved siden av hverandre. Fordel garnityr, krabbe og skum rundt.
Server gjerne med en krabbevinaigrette.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 354.00 kr Bestillingsutvalg87 POENG