Fylt Ciabatta
Fremgangsmåte
Lag først en vinaigrette der du blander oljen, hvitvinseddiken og urtene, disse finkuttes. Smak den til med salt og pepper.
Skjær ciabatta brødet i to og legg hvitløkssmøret oppå. Gratiner dette så under en salamander eller i en stekeovn høyt oppe.
Finkutt olivenen og champignonen, bland dem med løken, "bind" dette så sammen med vinaigretten.
Ta ut ciabatta-brødene og fordel den ovennevnte blandingen oppå brødene, du kan servere den med litt revet lollo-salat, det er en smakssak.
Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG
Ciabatta grunnoppskrift med surdeig
Fremgangsmåte
I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.
Om du ikke får tak i durumhvete, kan du bruke vanlig hvetemel.
Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.Den skal være ganske løs. Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.
Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken.
Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn. Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.
Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig