Kandidat 4: Gunnar Hvarnes

Førstkommende fredag samles Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL.
Redaksjonen
15 Februar 2006 - 12:30

 
Kandidat nr. 4: Gunnar Hvarnes
Født: 1977
Arbeidssted: Brasserie Hansken
Fagbrev som kokk i 1996

Gunnar sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Jeg synes at både kveite og kongekrabbe er råvarer i topp klasse som er både veldig anvendelige og har god og jevn kvalitet. Det har vært lærerikt å jobbe med dem de siste månedene, og jeg har funnet ut mange nye ting om råvarene underveis. Kveite og kongekrabbe er også råvarer jeg bruker regelmessig i min daglige jobb.

Melkepochert Norsk Kveite med blåskjellemulsjon

Melkepochert Norsk Kveite med blåskjellemulsjon

Fremgangsmåte

Melkepochert Norsk Kveite:
Legg kveitefiletene i saltlake i ca. 10 minutter (1 l vann, 1 dl salt). Varm melken opp til 70 grader. Ha i hvitløk og koriander. La det trekke. Del fisken i 4 biter og legg den i melken. Den er klar når kjernetemperaturen er 45 grader (eter ca. 4-5 minutter). Server med brunet smør.
Blåskjellemulsjon:
Kok opp blåskjellkraften, kjør inn resten av ingrediensene med en stavmikser. Server den skummende.
Grønnsaker:
Varm opp oljen, ha i chili og hvitløk og sauter lett. Ha i de forvellede grønnsakene. Surres godt. Vend inn gressløk.

Serveres gjerne som forrett.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette

Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette

Fremgangsmåte

Vend kongekrabben i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne til den er medium stekt. Deles i fine biter ved servering.

Skrap avokadoene ut av skallet med en skje. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det hele til en glatt mos i en foodprocessor.

Tomatene rives på et rivjern og legges i en sil over natten.

Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soyaen med brunet smør. Serveres temperert.

Serveres gjerne som forrett.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Norsk Kveite "steaksandwich" med syltet sopp og rødbeter

Norsk Kveite "steaksandwich" med syltet sopp og rødbeter

Fremgangsmåte

Del kveiten i 4 biter. Dryss med salt og pepper og stek i smør med hvitløk og timian til den er ferdig. Skjær rødbetene i skiver. Del soppen og stek den i en panne med salt og pepper. Kok rødbetene med resten av ingrediensene til de er møre, avkjøles og bør helst stå litt for å trekke smak. Ved servering så varm opp og tilsett soppen. Stek brødskivene i ovn på 170 grader C i press med bakepapir over og under i ca. 8 minutter eller til de er gylne. Stek baconet sprøtt i pannen. Anrett med litt revet romanosalat og god rødvinsaus.

Serveres gjerne som hovedrett.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Hvarnes, bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salatspyd med stekt Norsk Kongekrabbe og skalldyraioli

Salatspyd med stekt Norsk Kongekrabbe og skalldyraioli

Fremgangsmåte

Stek krabben i smør og smak til med salt og pepper. Del krabben i åtte biter. Vend salaten i olivenolje, sitron, salt og pepper. Ha krabben, salaten og løk på spyd. Ha på aioli og brødkrutonger. Ha over litt olivenolje.

Serveres gjerne som tapas.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her