Uken startes med en variert pølsemeny. Men ikke bare pølser, for her er også frukt og grønnsaker med på å friske opp smaksbildet. Og for mange er det viktig å balansere smaken når pølser skal grilles. Kanskje ikke for barna, men så skal jo ikke de nyte dr
Lammelår serveres som oftest ved påsketider. Og at det smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. Hva med å kombinere lammelåret med grillsesongen? En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.
Siste skudd på stammen for norsk kildevann er Imsdals nye 0,33 liters pet-flaske. Et praktisk alternativ for alle som liker flaskevann. Med denne nykommeren finnes det i dag hele 53 ulike varianter flaskevann i handelen.
Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
Igjen blir det servert en svensk drink som avslutning på uken. Og denne gang er det rom som er råvare, noe Nicklas Helge på Gondolen i Stockholm er glad i. Høy grad av friskhet er med på å gjøre denne gule bomben til manges favoritt. God helg!
Som ledd i gjennomføringen av et generasjonsskifte, velger familien Laeskogen nå å legge ut Sole Hotel i Krødsherad for salg. Det er besluttet å konsolidere virksomheten og fokusere på kjernevirksomheten.
Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Men de åtte røde demonstrerer også høy kvalitet.
Laks er så billig at den nesten er gratis. Og laks er perfekt til grilling både fordi den aldri blir tørr og fordi den tåler mye smak i marinade og tilbehør, også i vinen som følger den.
Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Komplekse viner som fortjener en plass i vinkartets dessertvinavdeling.
Redlight Beer ble denne måneden verdenslansert i Norge, og er Europas første Super Premium øl, en betegnelse på øl med vesentlig redusert sukkermengde. Hele 80 prosent mindre sukker enn tradisjonell norsk øl er fasit for dette ølet.
Ungarn er storleverandør av hvitvin til norske forbrukere. Ukens vin hever seg høyt over masseproduktene fra øst. En karakterfull vin av topp kvalitet til gunstig pris som i tillegg tåler skikkelig kraftig matfølge.
Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning. Til denne retten synes vi også at en argentinsk bonarda passer som dagens rødvins
Marjorie Gallet er et friskt pust i Roussillons tradisjonsbundne vinverden. Mens de fleste vinbønder leverer druene sine til kooperativene for priser som ikke er til å leve av, har hun som mål å konvertere druene til vin det snakkes om.
Fra et område som teller fem ganger ti kilometer kommer verdens mest karakteristiske viner laget av den i utgangspunktet karakterløse druen chardonnay. Og årsaken er å finne i begrepet terroir.
Heidi Schröck er den best tenkelige ambassadør for den gamle østerriksk-ungarske tradisjonen med ausbruchviner. Som har en fremtredende plass blant verdens edleste søte viner.
Med så mange varme maidager er det på tide å bevege seg ut. For med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er pikniksuksessen garantert. Særlig hvis du tar med noe godt å drikke til. Da gjenstår bare å finne frem pleddet - dersom været i dag til
Denne uken serverer vi deg en nydelig svensk vodkadrink. Pontus in the Green House i Gamla Stan i Stockholm er stedet du får servert denne drinken. En av byens mest omtalte restauranter der du garantert ikke går lei atmosfæren. I luksusklassen, og med et
Nå skal du få mulighet til å smake det beste fra Burgund; en femretters meny der seks av Faiveleys store viner blir servert deg. Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal på denne måten vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert stør
Einar Holthe på Kaffefuglen i Oslo lager ekte kaffekunst - og det er virkelig en kunst som krever pinlig nøyaktighet og stor grad av oppmerksomhet. Både når det gjelder råvarer og tilberedning.
Lammekoteletter er ypperlig mat på en fridag som denne. Og fin-fin mat å innvie grillsesongen med - dersom du ikke allerede har fyrt den opp noen ganger da. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift til dette samt to flotte vinforslag får du