Italiensk supervinmaker til Banfi

Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
Redaksjonen
26 Mai 2004 - 01:00

Cotarella har i dag omlag 60 konsulentoppdrag i Italia, og lager en lang rekke store viner. Eksempelvis er Montioano (Falesco), Pomorosso (Coppo), Serpico (Feudi di San Gregorio) og Coltassala (Castello di Volpaia) resultater av hans bistand.

Banfi på sin side, er en av Italias største vinprodusenter, med 850 hektar vinmark og med en årlig produksjon på omlag 8 millioner flasker.

- Jeg er glad for å kunne dele det store ansvaret med Rudi Buratti, Banfis egen vinmaker, uttaler Cotarella.

Riccardo Cotarella er ikke den eneste i hans familie som er høyt ansett innen italiensk vinproduksjon. Hans bror, Renzo, er administrerende for Marchesi Antinori.

Cotarella er ydmyk ovenfor Banfis vinmakerteam, og sier at han svært nøye må studere alle sider rundt Banfis produksjon før han innfører noen endringer. Likevel har han allerede tatt enkelte avgjørelser for hvordan 2001-årgangen av en rekke viner skal komponeres. En avgjørelse som medfører en halvering av disses produksjon.
- For øyeblikket skal jeg finjustere Summus, Cum Laude og Excelsius. Kritisk utvelgelse av vin for blending medfører at kvantiteten reduseres til 50 prosent av det normale, sier Cotarella.

- Likevel er mitt mål å følge Banfis egen filosofi om å respektere druenes egenkarakter og å beholde særpreget druene får på voksestedet. Dette skal gi vinen det beste uttrykket av Montalcino og områdets evne til eleganse og harmoni, avslutter han.

Kilde: decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her