Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
Redaksjonen
28 Mai 2004 - 13:58

Vi gjentar suksessen fra 2003. Denne dagen kan du velge å vrake blant flere tusen forskjellige produkter og smake deg frem til dine favoritter. Siden Vinmonopolet denne måneden slipper en rekke nye produkter, vil Apéritif selvfølgelig gi deg riklig anledning til å smake på godbitene. Mange utstillere står klar til å vise deg sin portefølje og gi deg en grundig orientering hvis du ønsker det. Du møter også produsenter fra hele vinverdenen, og de øser mer enn gjerne av sin lokalkunnskap. Dette er vinmessen både for den som kan en del om vin og for den som nylig har oppdaget at vin er noe langt mer enn alkohol.

Messen er åpen for alle!
 
All Verdens Vin kan du oppleve:
w smake flere tusen forskjellige viner
w møte produsenter fra hele verden
w snakke med og få informasjon fra Norges vinimportører
w smake nyheter
w vinkurs
w show og andre utstilleraktiviteter
w stor finale i oppskriftskonkurranse med kveite. Premien er en tur for to til Chile.

Program under vinmessen:
w Lær å smake vin med Toralf Bølgen kl. 15.00
Toralf Bølgen er innehaver av restauranthuset Bølgen & Moi og er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker.

w Kokkekamp - finalister i oppskriftskonkurranse kl. 17.00
Finalistene med hver sin kokk fra Gastronomisk Institutt kjemper om beste hovedrett med kveite der vinneren får en tur for to til Chile og vinprodusenten Viña La Rosa.
Her finner du de to finalistene.

w Hvordan kombinere mat og vin "fisk og vin" kl. 18.30
Ole Martin Alfsen, kokk og vinkelner fra Gastronomisk Institutt, gir deg de grunnleggende prinsippene for en vellykket mat- og vinmatch.

Inngangsbilletten koster kroner 150 og inkluderer 10 smakebonger.
Flere bonghefter kan om ønskelig kjøpes for kroner 100.
Åpningstid vil være fra kl. 13-21.
NB! Aldersgrense: 20 år.

Overnatting
Det kan tilbys overnatting på Radisson SAS Plaza Hotel. Hotellet har perfekt beliggenhet - rett ved siden av Oslo Spektrum og Oslo Sentralstasjon. Hotellet har 2 restauranter, 2 barer, swimming pool og 673 rom.

I forbindelse med All Verdens Vin har vi følgende tilbud på Radisson SAS Plaza Hotel:
w Enkeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 1.445,- pr. pers.

w Dobbeltrom, stor frokostbuffet, 3 retters middag i restaurant Gaio kr. 2.045,- for 2 pers.

For booking: send en mail til katrin@npgmesse.no eller fax +47 23 23 41 01.

Morsom oppskriftskonkurranse med kveite
Send oss din beste oppskrift med kveite og vinn tur for to personer til vingården Viña La Rosa i Chile. Spennende finale med kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.

Her kan du lese mer om konkurransen som også du kan melde deg på!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaker med couscous er middag god som noen, særlig når den får følge av raita
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 6

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her