- Smuldre gjæren i en bakebolle.
- Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (37°C). Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast på lunt sted i ca. 40 minutter.
- Hakk nøttene. Riv marsipanen og bland med smør, nøtter og melis. Farg gjerne fyllet med noen dråper grønn konditorfarge.
- Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle den til et rektangel, ca. 30 x 40 cm. Fordel marsipanmassen over og strø bringebærene på til slutt.
- Rull sammen fra langsiden og form til en krans. Legg kransen på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Klipp kransen i skiver, men ikke helt igjennom. Legg annenhver skive til høyre og venstre.
- La kransen heve i ytterligere 30 minutter.
- Pensle kransen med sammenpisket egg og stø over hakkede pistasjenøtter og stek den midt i ovnen på 200°C i 20-30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle