- Stekes nederst i ovnen på 200 ° C i ca 20 minutter
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la det bli fingervarmt - ca 37 °C (ofte er varmen fra det smeltede smøret nok).
- Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Rør inn egget.
- Ha i salt, sukker, kardemomme og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.
- Dekk til bollen og sett deigen til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
- Klipp eller skjær eplene til fyllet i små biter og bland med eplemosen. La det stå og svelle.
- Ha deigen på bakebordet og trill til en lang pølse. Trykk deigen ut til et rektangel og kjevle videre til deigen blir ca 80 cm X 20 cm, eller til den er passende til en fin kringle.
- Smør vaniljekremen over deigen og fordel eplemosen oppå.
- Rull sammen deigen, ha den på et stekebrett dekket med bakepapir. Skjøten skal vende ned. Form til kringle.
- Skjær noen snitt i deigen på utsiden av kringlen og sett til heving i ca 20 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker og mandelspon.
- Stek i nedre del av ovnen i ca 20 minutter.
Hvis du ønsker kan du gjerne pynte med melisglasur (rør ut melis med litt vann) ved servering.
TIPS:
Hvis du synes det er vanskelig å håndtere så lang deig kan du dele deigen i to, legge delene på platen for så å legge dem inntil hverandre slik at de går sammen.