- Forvarm ovnen til 200C
- Gresskarpuré
Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper. - Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.
- Tomatsaus
Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge. - Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
- Soppduxelles
Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter. - Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.
- Rødbete- og chevrepuré
Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper.
Spinat- og ricottafyll
Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. - Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side.
- Sammensetning av lasagnen:
Ha en stor ildfast form klar ca 38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. - Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater.
- Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater.
- Tilsett så soppduxelles og topp med lasagneplater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagneplater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan.
- Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Tips:
Bruker du tørkede urter i stedet for ferske bruker du en teskje i stedet for en spiseskje.
Her finner du mange oppskrifter på lasagne
Slik velger du vin til lasagne