Guide
Oppskrifter eplekake
Oppnedvrien blir alltid godt mottatt
Redaksjonen
10 Oktober 2016 - 01:10
Opp ned-eplekake tarte tatin
Fremgangsmåte
- Finn fram en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- Høvle ca. 25 g smør med en ostehøvel og legg det i bunnen på formen.
- Bland strøkavring, sukker og chili.
- Skrell og skjær eplene med en ostehøvl i tynne skiver.
- Legg skiver av 1 eple oppå smøret i bunnen av formen.
- Strø over ca. halvparten av brødblandingen.
- Skjær neste eple og legg det oppå.
- Strø over brød og legg på halvparten av det resterende smøret.
- Gjør likedan med eple og brødblandingen, avslutt med strøkavring og resten av smøret.
- Stek kaken midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile 20 minutter.
- Vend den på et serveringsfat. La fremdeles formen ligge en stund over kaken, server den lunken.
Tips1: Bruk helst litt syrlige epler.
Tips2: Denne saftige kaken er best lunken med lettvispet krem eller is til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).
- Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.
- Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.
- Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
- Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
- Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
- Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.
Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.
Tips:
Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå