- Finn fram en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- Høvle ca. 25 g smør med en ostehøvel og legg det i bunnen på formen.
- Bland strøkavring, sukker og chili.
- Skrell og skjær eplene med en ostehøvl i tynne skiver.
- Legg skiver av 1 eple oppå smøret i bunnen av formen.
- Strø over ca. halvparten av brødblandingen.
- Skjær neste eple og legg det oppå.
- Strø over brød og legg på halvparten av det resterende smøret.
- Gjør likedan med eple og brødblandingen, avslutt med strøkavring og resten av smøret.
- Stek kaken midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile 20 minutter.
- Vend den på et serveringsfat. La fremdeles formen ligge en stund over kaken, server den lunken.
Tips1: Bruk helst litt syrlige epler.
Tips2: Denne saftige kaken er best lunken med lettvispet krem eller is til.