Guide
Oppskrifter eplekake
Saftig epleostekake
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. Har du ikke food processor begynner du med å smuldre smør, sukker og mel. Tilsett så eggeplommen og kna sammen til en jevn deig.
- Legg deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Trykk deigen ut i en 24 cm kakeform, og godt opp langs kanten. Skrell eplene og stikk ut kjernehuset.
- Del eplene i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
- Mens eplene stekes visper du sammen egg og sukker. Rør så inn kesam, kremost og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
- Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, ca 30 - 40 minutter.
Kaken serveres lun, gjerne med vaniljekesam.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå