- Sett ovnen på 200 grader.
- Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).
- Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.
- Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.
- Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
- Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
- Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
- Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.
Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.
Tips:
Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin.