Norsk hvalfangst (vågehval) er bærekraftig og kvoteregulert, så det gjelder å nyte godsakene mens de er tilgjengelig i fersk form. Slikt kjøtt er garantert mørt, noe som er en drøm for en hver grillkokk. Det eneste du må passe på er å ikke steke kjøttet gjennom. Et par millimeter stekeskorpe er alt som trengs. Med nykål og rømmesaus som smaker av en annen godbit du kanskje har i hagen, gressløken, er middagen så sesongbasert som den kan bli.
Dagens rett
Grillet hval med kål
Foto: (Norsk Hval)
Nå som både hvalkjøtt og nykål er i sesong, må du nyte så ofte du kan
Hvalkjøtt utkonkurrerer alt av rødt kjøtt i sesongen, og så slipper du å tenke på de 500 grammene som er ukekvota.
Aase E. Jacobsen
08 Juni 2023 - 23:00
Grillet hval med kål
Fremgangsmåte
- Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje.
- Grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
- Hvalkjøttet stekes ca 1,5 til 2 minutter på hver side. Hvil ca 3 minutter.
- Anrettes som en salat med kål i bunnen og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver på toppen. Hell deretter over sausen.
Rømmesaus:
Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glatt. Ved servering vend inn gressløkoljen.
Tips:
I stedet for gressløkolje, kan du bruke friskhakket gressløk.
Tips:
Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.
Her er det mange andre deilige retter med hval
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå