Grillet hval med kål
Foto: Norsk Hval

Grillet hval med kål

Denne retten passer like godt til fest, på grillbuffeten, som en rask middagsrett i en travel hverdag. Da blir det fest midt i uka.

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i 4 og gni inn sidene med olje.
  2. Grill på varm grill ca 6 minutter på hver side eller til den får en fin karamellisering fra grillen.
  3. Hvalkjøttet stekes ca 1,5 til 2 minutter på hver side. Hvil ca 3 minutter.
  4. Anrettes som en salat med kål i bunnen og hvalkjøtt skåret i cm tykke skiver på toppen. Hell deretter over sausen.

Rømmesaus:
Ha melk, rømme og salt i en kasserolle og kok opp. Bruk en stavmixer til å blende sausen glatt. Ved servering vend inn gressløkoljen.

Tips:
I stedet for gressløkolje, kan du bruke friskhakket gressløk.

Tips:
Se etter en nykål som ikke er for «tettpakket», kjenn etter at den er litt løs, da tar det kortere tid å grille den.

Her er det mange andre deilige retter med hval

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her