Nyttårsmenyen
Vingelé med skogsbær og mandelkaker
Fremgangsmåte
- Vingelé:
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Ha 1 dl av vinen i en kjele sammen med sukker. Press vannet fra gelatinplatene og ha i kjelen. La smelte på svak varme. - Ta kjelen av platen og ha i resten av vinen. Fordel bærene i fire glass eller i en stor skål. Hell over vinen og sett kaldt i 2-3 timer.
- Mandelkaker:
Bland mandelmasse med eggehvite og sitronskall. Lag en rull og del i 12 biter. Rull bitene til kuler og rull dem i hakket mandel. - Stek midt i ovn på 200 grader i ca 10 min til de har fått pen farge. De skal være litt myke i midten.
Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.
Flere deilige desserter til den store festen finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Fremgangsmåte
- Granskuddgelé:
Kok opp 3 dl vann. Ha i granskuddene og kok i 10 min. Miks og sil. Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering. - Multemuffins:
Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker til eggedosis. - Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
- Råkrem:
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. - Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.
Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker.Rør i ett og ett egg. Ha til slutt i melet.
- Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
- Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet.
- Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
- Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.
Servér gjerne med noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.
De beste kakene med sjokolade finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG