Julemat
Nyttårsmenyen
Foto: (svetikd)
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Fremgangsmåte
- Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
- Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
- Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
92 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger
Fremgangsmåte
- Kjevl ut butterdeig til den er dobbel så stor. Del i 1 cm tynne strimler. Pensle med egg. Strø over chili og paprikapulver. Stek 6 min i ovn på 180 grader.
- Kok saba, portvin og sukker til sirupkonsistens. Del druer i to. Ha druer og pinjekjerner i sirupen rett før den serveres.
- Server osten romtemperert med lun druekompott og stengene ved siden av.
Tips:
Saba er en sirupaktig eddik som lages av druemost, og som kan kjøpes i velassorterte forretninger. Den kan erstattes av god balsamico.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
Forsiden akkurat nå