Nyttårsmenyen
Bakt kveite med løk
Fremgangsmåte
- Del fisken i serveringsstykker og bak dem i smurt form (200 grader ca 8 minutter).
- Kutt fennikel i grove biter og kok disse møre i lettsaltet vann (8-10 minutter).
- Kok inn hvitvin, kraft og soyasaus til en ganske fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
- Bland rødløk, sennep, dill, limesaft og olje. Hell over fisken før servering.
- Del små tomater i to og bak dem i ovnen sammen med fisken.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Uten utvalg88 POENG
-
85 POENG
Rosastekt reinsdyr med røde plommer
Fremgangsmåte
- Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 grader, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
- Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner - ta dette av. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre.
- Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt.
- Varm plommene i sausen ved servering.
- Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
- Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.
Tips:
Får du ikke tak i nypoteter, kan du også benyttet mandelpoteter eller gourmetpoteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG