- Vingelé:
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Ha 1 dl av vinen i en kjele sammen med sukker. Press vannet fra gelatinplatene og ha i kjelen. La smelte på svak varme. - Ta kjelen av platen og ha i resten av vinen. Fordel bærene i fire glass eller i en stor skål. Hell over vinen og sett kaldt i 2-3 timer.
- Mandelkaker:
Bland mandelmasse med eggehvite og sitronskall. Lag en rull og del i 12 biter. Rull bitene til kuler og rull dem i hakket mandel. - Stek midt i ovn på 200 grader i ca 10 min til de har fått pen farge. De skal være litt myke i midten.
Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.
Flere deilige desserter til den store festen finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig