Julemat
Nyttårsmenyen
Foto: (svetikd)
Liten ertesuppe med lutefisk
Fremgangsmåte
- Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten.
- Tilsett erter og kok opp. Kjør i en mikser med fløte. Smak til med salt. Varmes opp ved servering.
- Om du ikke bruker rester:
- Strø godt med salt på lutefisken. La fisken stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
- Bak i ovnen på 180 grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min.
- Avkjøl noe og plukk fisken fra hverandre. Fjern skinn og bein.
- Skrell persillerot og kutt i biter. Kok helt mør i vann. Sil av vannet og kjør til puré med melk og smør. Smak til med salt.
- Ha en skje med persillerotpuré i fire dype skåler. Legg på noen biter med lutefisk og hell over den varme ertesuppa.
- Drypp eventuelt over noen dråper trøffelolje.
Slik koker du lutefisk perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Råmarinerte østers med bringebær og marinert pære
Fremgangsmåte
- Bland sammen limeskall, appelsinskall, limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Ta noen bringebær og knus dem i marinaden.
- Bland sammen pæreterninger med mynte og honning.
- Åpne østersen og ta dem ut. Legg dem i marinaden i 3 min.
- Ha litt pæreterninger i østersskallene med 1-2 østers oppi hver. Pynt med bringbær og mynte. Servér med en gang.
Kast østers som ikke lukter av friskt hav.
Her finner du flere oppskrifter med østers
Mange gode oppskrifter med skalldyr
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Forsiden akkurat nå