Oppskrifter multer
Multer til dessert er det aller beste
Marinerte multebær med brunsukkerrømme
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, sukker, stjerneanis, nellikspiker og kanel. La laken småkoke til den begynner å tykne. Kok inn til ca halv mengde. Varm multebærene i laken, men pass på så de ikke koker!
- Smelt sukker på høy varme og drypp dekorative knekk på bakepapir. Pisk brunsukker inn i rømmen.
- Multene kan gjerne serveres lun, men hvis du lager desserten på forhånd, smaker den også utmerket kald.
- Anrett multene og rømmen i skåler med et lite dryss brunt sukker og knekk.
- Multebær er noe av det beste høsten har å by på, og nyrørte multer er en lettvint delikatesse. Hvis du har lyst til å prøve noe nytt, eller har noen multer liggende i fryseren, er dette en spennende variasjon å teste ut.
- Sukkerrømmen har den særegne smaken av brunt sukker, og balanserer fint smaken av de marinerte multene.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Multesoufflé servert med ferskostsorbet, chilikrydret mango- papayasalat og valmuenougatine Lakka- og vaniljesaus
Fremgangsmåte
- Smør og sukre fire suffléformer.
- Bland eggeplommer, sukker og maizena til vaniljekremen. Varm melk, fløte og vaniljestang. Hell fløte-melken over eggeplommene og kok opp under omrøring
- Kjør puré av multene og sil. Kok ned til fast puré.
- Sufflé:
Bland 5 ss vaniljekrem med 1dl puré. Lettpisk eggehvitene og ha i sukker. Pisk til myke topper. Vend ned hvitene forsiktig. Stek i 10 min. i ca. 180 grader. - Mango-papayasalat:
Skjær frukten i fine staver. Kok opp appelsinsaft sukker og chili og la det trekke til passe smak. Ha i frukten og mynten i laken når den er kaldt og la den stå å trekke. - Ferskostsorbet:
Kok sukker lake å la den bli kald. Kjør osten i food processoren og spe med sukkerlake og glukose. Smak til med limesaft. - Nougatine:
Kjør demerarasukker i foodprocessor til fint pulver. Sikt sukkeret på en silikonmatte og dryss over med litt valmuefrø. Smelt sukkeret med skibrenner. - Kok multer til sausen med vann, sukker og vanilje til god og kraftig smak. Sil og jevn med maizena. Smak til med multelikør. Monter med smør.
Se våre andre oppskrifter på suffle
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Akevittmarinerte multer med råkrem
Fremgangsmåte
- Ha multene i en kjele og varm dem opp til de er lune.
- Smak til multene med akevitt. Akevitten skal bare runde av smaken på multene.
- Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem.
- Server lune multer med råkrem ved siden av.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Så enkelt lager du multekrem
Fremgangsmåte
- Bland sukker og multer.
- Pisk fløten til krem, og bland kremen sammen med multene. Man kan også bruke multesyltetøy, ca 3 dl.
- Server multekremen fylt i eller ved siden av krumkaker, småkaker eller kjeks.
Tips:
For en mer voksen smak på multekremen kan du blande inn litt multelikør.
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Multekrem med melis
Fremgangsmåte
- Visp fløten stiv og bland den med bær og melis.
- Hvis du bruker frosne bær som er sukret ved nedfrysing, må du redusere melismengden noe.
- Server kremen kald med krumkaker.
- Bruk multesyltetøy hvis det er vanskelig å få tak i multer.
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Enkel multekrem
Fremgangsmåte
- Visp kremfløten stiv.
- Bland bærene lett i kremen.
Tips:
For en mer voksen smak på multekremen kan du blande inn litt multelikør.
Flere deilige desserter med multer
Flere gode juledesserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Multemousse
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Varm så halvparten av puréen i en kjele. Ta kjelen av platen når pureen når kokepunktet.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt.
- Tilsett resten av puréen og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter.
- Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, rører du den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem.
- Bland kremen inn i bærmarengsen i to omganger med en slikkepott, fyll i glass, og sett i kjøleskapet til den stivner.
- Multepuré:
Kjør multene i en foodprocessor. Pass på ikke å kjøre for lenge slik at steinene går i stykker – da blir pureen misfarget og full av små partikler fra steinene. - Sil av multesteinene. Smak til pureen med sukker. Juster med litt vann om pureen er tykk. Dette gir ca. 250 gram puré.
- Servering:
Sukre multene lett, og la dem stå i noen minutter til de begynner å væske seg. Legg dem på toppen av multemoussen i glassene, og server.
Tips:
Lag gjerne brente mandler, hakk og strø over til slutt. Smaken av nøtter og karamell er perfekt til multer, og i tillegg får du en sprø kontrast i retten.
Dette er grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter. Sukkermengden kan justeres etter smak og bruk, men det kan være lurt å holde litt igjen på sukkeret når du lager pureen, og så smake til med sukker når du senere lager selve retten.
Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bakebok Frukt og bær som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 245.00 kr Partiutvalget88 POENG
Byggrynskrem med multer
Fremgangsmåte
- Eplekokt bygg:
Legg byggrynene i en skål og hell over nok vann til at det dekker alt kornet. La stå over natten. - Sil av vannet og ha byggen over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La byggen småkoke til grøtkonsistens.
- Avkjøl grøten og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.
- Byggkrem:
Ha kremfløte og sukker i en bolle, og pisk til luftig krem. - Vend de kokte byggrynene inn i kremen, og server med multesyltetøy og krumkaker ved siden av.
Tips:
Hvis du ønsker et raskere alternativ kan du bruke prekokt byggryn (byggris).
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG