Oppskrifter multer
Multer kan også brukes i kaker
Multekake til den store festen
Fremgangsmåte
- Bunn:
Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. - Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek midt i ovnen på 180 °C i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.
- Gelé:
Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré. - Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.
- Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.
- Ostekrem:
Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott. - Marengs:
Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. - Montering:
Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst. - Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy.
- Varm ringen med et varmt fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet.
Før servering smører du marengs langs sidene av kaken, og brenner av med en gassbrenner. Dekorer kaken etter eget ønske.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Multemuffins med råkrem og granskuddgelé
Fremgangsmåte
- Granskuddgelé:
Kok opp 3 dl vann. Ha i granskuddene og kok i 10 min. Miks og sil. Ha i gelépulver, rør godt om og sett kaldt. Kutt geleen i biter ved servering. - Multemuffins:
Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker til eggedosis. - Tilsett smør, mel og bakepulver vekselvis med melk. Ha i multer. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen 12-15 min.
- Råkrem:
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. - Dryss litt kanel over ved servering. Ha gjerne bærsaus og syltetøy til.
Tips: Hvis du ikke finner granskudd går det fint å bruke rosmarin, eller du kan bruke granskuddsirup som du får kjøpt i enkelte velassorterte butikker.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Iskake med multer
Fremgangsmåte
- Nøttebunn:
Varm stekeovnen til 160 grader. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. - Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i en food processor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler.
- Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen
- Iskrem:
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst. - Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.
- Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
- Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
- Lokk på kaken:
Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. - Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geleen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
- Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.
Lyst på en annen dessert med multer, da finner du de her
Lyst på en annen iskrem. Se her
Mange lekre desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG
Multeiskake med krokan
Fremgangsmåte
- Krokan:
Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen. - La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.
- La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.
- Bunn:
Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken. - Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed vanskelig å skjære.
- Multekrem:
Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse. - Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.
- Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.
- Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.
TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 539.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG