- Kok opp vann, sukker, stjerneanis, nellikspiker og kanel. La laken småkoke til den begynner å tykne. Kok inn til ca halv mengde. Varm multebærene i laken, men pass på så de ikke koker!
- Smelt sukker på høy varme og drypp dekorative knekk på bakepapir. Pisk brunsukker inn i rømmen.
- Multene kan gjerne serveres lun, men hvis du lager desserten på forhånd, smaker den også utmerket kald.
- Anrett multene og rømmen i skåler med et lite dryss brunt sukker og knekk.
- Multebær er noe av det beste høsten har å by på, og nyrørte multer er en lettvint delikatesse. Hvis du har lyst til å prøve noe nytt, eller har noen multer liggende i fryseren, er dette en spennende variasjon å teste ut.
- Sukkerrømmen har den særegne smaken av brunt sukker, og balanserer fint smaken av de marinerte multene.
Flere deilige desserter med multer