Fransk laksepaté

Fransk laksepaté

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 grader.
  2. Kjør laksefileten i foodprosessor med salt, eggehviter og pepper. Rør inn sitronsaft, dill og paprika, og spe forsiktig med kjøleskapskald fløte.
  3. Smør en brødform godt og legg en strimmel matpapir i bunnen. Fyll laksefarsen i formen, dunk den godt mot kjøkkenbenken slik at det ikke blir luftblærer i farsen.
  4. Sett formen i langpanne med varmt vann og bak den i ovnen til den er fast, ca 45 minutter. Avkjøl patéen under lett press.
  5. Sausen:
  6. Rør sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt fløten. Varm sausen til kokepunktet under omrøring.
  7. Avkjøl, rør i den av og til. Visp fløten stiv og rør den i sausen.
  8. Skjær patéen i skiver og servér den med sausen.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rakfiskterrin med purre

Rakfiskterrin med purre

Fremgangsmåte

  1. Reins purren og forvell blada i kokande vatn. Avkjøl han raskt i isvatn.
  2. Kle ei lita brødform (ca. 1 liter) med bakepapir og kle botn og kantar med lange purreblad.
  3. Hakk urtene og bland med rømmen. Tilset gelatin.
  4. Strimle rakfisken på langs og legg han lagvis i forma med urterømmen. Begynn og slutt med rømme.
  5. Brett purreblada over og set forma i kjøleskap til neste dag. Reins og skrell persillerot og skjer i stavar.
  6. Kok stavane i raudvin til dei er møre.
  7. Ta rakfisken ut av forma neste dag og skjer han i ca. 1-2 cm tjukke skiver med skarp kniv, gjerne ein kniv med sagblad.
  8. Anrett han på tallerken rett før servering og pynt han med persillerotstavane.

Sendt inn av Wangensten AS

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tunfisksalat

Tunfisksalat

Fremgangsmåte

  1. Løken skrelles og finhakkes.
  2. Boksene med tunfisk åpnes uten å ta lokket helt av.
  3. Press lokket inn i boksen over en vask for å fjerne mest mulig av vannet i tunfisken.
  4. Løk, tunfisk og de øvrige ingrediensene blandes godt i en bolle med lokk til.
  5. Smak til med grovkvernet pepper og evt mer salt.
  6. Settes i kjøleskap til dagen etter.

Tips:
Det er normalt at løken væsker seg noe over natten, en rask omrøring ordner det.

Her finner du mange andre deilige retter med tunfisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fiskemousse

Fiskemousse

Fremgangsmåte

  1. Lag aspik etter anvisning på posen.
  2. Ta litt av aspiken for å glasere en puddingform med. Avkjøl.
  3. Mos den kokte (avkjølte) fisken eller bruk kvern eller foodprocessor.
  4. Bland rømme, sitron og majones. Ha det i den mosede fisken.
  5. Skjær så den mykt piskede kremen inn.
  6. Til slutt tilsettes den avkjølte aspiken.
  7. Hell fiskemoussen oppi formen. 
  8. Settes kjølig i ca 3-4 timer.

Ved servering dyppes formen raskt i kokende vann, og hvelves på et serveringsfat.

Pynt med majones og reker samt dill. Rømmedip passer til moussen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her