Guide
Oppskrifter julepålegg
Foto: (margouillatphotos)
Fransk laksepaté
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 grader.
- Kjør laksefileten i foodprosessor med salt, eggehviter og pepper. Rør inn sitronsaft, dill og paprika, og spe forsiktig med kjøleskapskald fløte.
- Smør en brødform godt og legg en strimmel matpapir i bunnen. Fyll laksefarsen i formen, dunk den godt mot kjøkkenbenken slik at det ikke blir luftblærer i farsen.
- Sett formen i langpanne med varmt vann og bak den i ovnen til den er fast, ca 45 minutter. Avkjøl patéen under lett press.
- Sausen:
- Rør sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt fløten. Varm sausen til kokepunktet under omrøring.
- Avkjøl, rør i den av og til. Visp fløten stiv og rør den i sausen.
- Skjær patéen i skiver og servér den med sausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Rakfiskterrin med purre
Fremgangsmåte
- Reins purren og forvell blada i kokande vatn. Avkjøl han raskt i isvatn.
- Kle ei lita brødform (ca. 1 liter) med bakepapir og kle botn og kantar med lange purreblad.
- Hakk urtene og bland med rømmen. Tilset gelatin.
- Strimle rakfisken på langs og legg han lagvis i forma med urterømmen. Begynn og slutt med rømme.
- Brett purreblada over og set forma i kjøleskap til neste dag. Reins og skrell persillerot og skjer i stavar.
- Kok stavane i raudvin til dei er møre.
- Ta rakfisken ut av forma neste dag og skjer han i ca. 1-2 cm tjukke skiver med skarp kniv, gjerne ein kniv med sagblad.
- Anrett han på tallerken rett før servering og pynt han med persillerotstavane.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Tunfisksalat
Fremgangsmåte
- Løken skrelles og finhakkes.
- Boksene med tunfisk åpnes uten å ta lokket helt av.
- Press lokket inn i boksen over en vask for å fjerne mest mulig av vannet i tunfisken.
- Løk, tunfisk og de øvrige ingrediensene blandes godt i en bolle med lokk til.
- Smak til med grovkvernet pepper og evt mer salt.
- Settes i kjøleskap til dagen etter.
Tips:
Det er normalt at løken væsker seg noe over natten, en rask omrøring ordner det.
Her finner du mange andre deilige retter med tunfisk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG
Fiskemousse
Fremgangsmåte
- Lag aspik etter anvisning på posen.
- Ta litt av aspiken for å glasere en puddingform med. Avkjøl.
- Mos den kokte (avkjølte) fisken eller bruk kvern eller foodprocessor.
- Bland rømme, sitron og majones. Ha det i den mosede fisken.
- Skjær så den mykt piskede kremen inn.
- Til slutt tilsettes den avkjølte aspiken.
- Hell fiskemoussen oppi formen.
- Settes kjølig i ca 3-4 timer.
Ved servering dyppes formen raskt i kokende vann, og hvelves på et serveringsfat.
Pynt med majones og reker samt dill. Rømmedip passer til moussen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå