Oppskrifter julepålegg
Hjemmelaget sennepssild med eple og sylteagurk
Fremgangsmåte
- Ha sennep og majones i en foodprocessor, kjør i gang på høy fart og spe først med oljen i en tynn stråle slik at den ikke skiller seg.
- Tilsett eddik, sukker og dill, kjør sammen og smak til med salt og pepper.
- Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med sylteagurken og eplet.
- Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar de kjølig.
- Bør trekke over natten eller noen timer før servering.
Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Tabascosild
Fremgangsmåte
- Vann ut filetene i vann i ca 30 min. Skyll deretter i kaldt vann, og la de få renne av på kjøkkenpapir.
- Bland tomatpuré, tomatjuice, tabasco og sukker godt. Spe med olje og eddik vekselvis Tilsett løk og laurbær.
- Skjær sildefiletene i ca 2 cm brede skiver.
- Bland med tomatsausen.
- Oppbevares kjølig i tett emballasje. Bør få et døgn på seg før den spises. Holder seg i et par uker.
- Serveres med hakket hardkokt egg, eventuelt blandet med litt majones samt ruccula vendt i litt olje og salt.
Slik lager du den beste silden
Her får du sildeoppskriftene du trenger
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Hjemmelaget sennepssild
Fremgangsmåte
Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepper og eventuelt sukker og eddik.
Bland silden med sennepssausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.
Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.
Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Her finner du mange spennende retter med sild
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
83 POENG
Julens beste karrisild
Fremgangsmåte
- Vann ut kryddersildfiletene. De skal ikke være for salte (smak deg frem).
- Bland sammen majones, creme fraiche, finhakket løk og finhakket kapers. Smak til med pepper.
- Ha i biter av sild skjært på skrå. La det stå å trekke i 2 døgn.
- Serveres med godt rugbrød og hardkokte egg.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
84 POENG