Hjemmelaget sennepssild med eple og sylteagurk

Hjemmelaget sennepssild med eple og sylteagurk

Fremgangsmåte

  1. Ha sennep og majones i en foodprocessor, kjør i gang på høy fart og spe først med oljen i en tynn stråle slik at den ikke skiller seg.
  2. Tilsett eddik, sukker og dill, kjør sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med sylteagurken og eplet.
  4. Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar de kjølig.
  5. Bør trekke over natten eller noen timer før servering.

Serveres med rugbrød og godt drikke.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tabascosild

Tabascosild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut filetene i vann i ca 30 min. Skyll deretter i kaldt vann, og la de få renne av på kjøkkenpapir.
  2. Bland tomatpuré, tomatjuice, tabasco og sukker godt. Spe med olje og eddik vekselvis Tilsett løk og laurbær.
  3. Skjær sildefiletene i ca 2 cm brede skiver.
  4. Bland med tomatsausen.
  5. Oppbevares kjølig i tett emballasje. Bør få et døgn på seg før den spises. Holder seg i et par uker.
  6. Serveres med hakket hardkokt egg, eventuelt blandet med litt majones samt ruccula vendt i litt olje og salt.

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget sennepssild

Hjemmelaget sennepssild

Fremgangsmåte

Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.

Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepper og eventuelt sukker og eddik.

Bland silden med sennepssausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 28.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.70 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG

Julens beste karrisild

Julens beste karrisild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut kryddersildfiletene. De skal ikke være for salte (smak deg frem).
  2. Bland sammen majones, creme fraiche, finhakket løk og finhakket kapers. Smak til med pepper.
  3. Ha i biter av sild skjært på skrå. La det stå å trekke i 2 døgn.
  4. Serveres med godt rugbrød og hardkokte egg. 

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her