Oppskrifter julepålegg
Grunnoppskrift postei og paté
Fremgangsmåte
- Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
- Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg, i foodprosessor til en jevn røre.
- Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.
- Stek i vannbad på 170 grader i ca. 1-1½ time, avhengig av størrelsen på formene. Pateen skal kjennes fast når du trykker på den.
- Tips: Sett pateen i tom langpanne (eller annen passende form) i forvarmet ovn. Hell så kokende vann i formen.
Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær, ca. ½-1 ts av hver
Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke
* Bacon i terninger
* Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk
La pateen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic.
Settes kjølig til aspicen har stivnet. Skal pateen fryses må den pyntes senere.
Flere oppskrifter med leverpostei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Julepostei med medister
Fremgangsmåte
- Skjær lever og spekk i terninger, og legg det i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
- Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
- Smør en ildfast form som rommer ca. 1½ liter. Hell i farsen.
- Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 grader i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 grader.
Tips. Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Kyllingleverpostei
Fremgangsmåte
- Rens leveren og skjær den i mindre biter.
- Ha lever, knust einerbær og rødvin i en bolle.
- La dette stå kjølig noen timer, gjerne over natten.
- Ta opp leveren og sil marinaden.
- Stek leveren i litt smør før du tilsetter løken. La det surre ca 3 minutter.
- Tilsett tomatpuré, kapers, salt og pepper.
- Hell på marinaden og la den koke nesten helt inn.
- Bland inn hakket salvieblad. Avkjøl.
- Kjør alt i en hurtigmikser, ikke for lenge da den skal være litt grov.
- Fyll posteien i en egnet liten form. Oppbevares kaldt.
- Smaker deilig på ristet brød.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG