Ovnsbakt kalvebryst
Apéritif

Ovnsbakt kalvebryst

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Legg hvite bønner i bløt over natten.
  2. Løsne kjøttet fra beinet. Klapp kjøttet flatt. 
  3. Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Rull det sammen og fest med bomullshyssing. Gni brystet inn med salt og pepper.
  4. Brun brystet i en stor panne. Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele båter hvitløk og hvite bønner. Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.
  5. Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering. Løsne hyssingen og skjær opp i 1 cm tykke skiver.
  6. Saus:
    Sil av kraften fra pannen og ha i en liten kjele. Kok opp og sikt 1 ss maizenna oppi under kraftig pisking.
Server med sausen, godt brød eller kokte poteter.
 
Tips: Langtidssteking av kjøtt på lav varme er en flott måte å holde kjøttet saftig på, og du vil også oppleve at stykningsdeler som du tidligere kun ville ha brukt i gryteretter blir utrolig møre ved denne tilberedningen.
 
Bruk et steketermometer når du steker kjøttet og du vil få et perfekt resultat. Husk å la steken hvile i minst 15 - 20 minutter under aluminiumsfoilie før du skjærer i kjøttet.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her