- Legg hvite bønner i bløt over natten.
- Løsne kjøttet fra beinet. Klapp kjøttet flatt.
- Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Rull det sammen og fest med bomullshyssing. Gni brystet inn med salt og pepper.
- Brun brystet i en stor panne. Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele båter hvitløk og hvite bønner. Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.
- Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering. Løsne hyssingen og skjær opp i 1 cm tykke skiver.
- Saus:
Sil av kraften fra pannen og ha i en liten kjele. Kok opp og sikt 1 ss maizenna oppi under kraftig pisking.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig