Julebakst
En ekte fattigmann med cognac
Fremgangsmåte
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Mormors krumkaker
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker til eggedosis . Bland i hvetemel og evt. vaniljesukker.
- Smelt smør og avkjøl det før det haes i røren.
- Bland i litt kaldt vann hvis røren blir for fast.
- Varm jernet. Ha i en god teskje røre. Press jernet godt sammen, slik at kakene blir tynne og fine.
- Ha en skjærefjøl ved siden av jernet. Legg kakene på fjøla, og snurr dem rundt krumkakekrummeren med en gang. Kakene stivner fort.
- Ha ny røre i jernet når kaken er ferdig formet. Prøv også å form noen som skåler.
- Legg de nystekte krumkakene over undersiden av et glass. Hvelv en kopp forsiktig over, så fasongen blir fin.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du enkelt Goro
Fremgangsmåte
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Slik lager du enkelt sandkaker
Fremgangsmåte
- Rør smør og melis hvitt.
- Ha i egg, malte mandler og hvetemel.
- La deigen stå kaldt natten over.
- Trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer.
- Stek kakene gyldne ved 180 C i ca 15 min.
- Hvelv formene på en plate. Når kakene er litt avkjølt, faller de ut av formene av seg selv.
- Trykk lett på formene hvis kakene sitter litt fast.
- Oppbevar sandkakene tørt og kaldt i tett boks, eller frys dem.
- Kakene tiner på kakefatet og smaker som nystekte.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Bestemors beste smultringer
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker godt. Visp rømmen. Bland alt forsiktig.
- La deigen stå til neste dag.
- Kjevle deigen ¾ cm tykk, og stikk ut smultringer.
- Stek kakene i varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten.
- Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
- Kakene er fine å fryse.
Her finner du flere oppskrifter på smultringer
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik baker du sirupssnipper
Fremgangsmåte
- Skåld mandlene og la dem tørke til neste dag.
- Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken.
- Sikt i det tørre og elt deigen sammen. La deigen stå kjølig til neste dag.
- Sett ovnen på 175 grader.
- Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake.
- Legg kakene på smurt plate og stek dem i stekeovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter.
- Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller i fryseren.
- Snippene blir pene og blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
Tips: Dette er en stor deig som du gjerne kan dele i to og bake ut i to omganger.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG