Oppskrifter med plommer
Plommer er supert følge til vilt fra vidde og hav
Hvalbiff med sursøt plommesaus, gulrotkrem og ristet skogssopp
Fremgangsmåte
Gni inn med salt og pepper og brun kjøttstykket på begge sider i olje. Legg over i en ildfast form. Kok ut pannen med hetvin og balsamico som skal brukes til sausen. Tilsett kyllingkraft og kok inn til en tredel gjenstår. Sil over i en liten kjele og sett til side.
Etterstek hvalkjøttet i 8-12 minutter ved 180 grader. La hvile i minst 5 minutter før du skjærer det opp i skiver à 1 cm.
Kok opp sausebasen sammen med 3 ss av plommepuréen. Hvis du vil ha en veldig tynn saus, kan du presse den gjennom en sikt før du tilsetter smør i klumper.
Anrett ved å legge gulrotkrem i bunn, skogssopp oppå og hvalkjøttskiver på toppen. Hell sausen rundt. Server råstekte potetskiver ved siden av.
Her finner du mange deilige retter med hval
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Reinsdyrfilet med krydret plommesaus
Fremgangsmåte
- Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet får temperert seg før du steker det.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.
- Brun fileten i smør i en varm panne. Legg den over i en ildfast form.
- Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 grader i 15 – 20 minutter eller til kjernetemperaturen viser 60 - 65 grader. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
- Plommesaus:
- Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp sukker og eddik. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin, kok opp og la koke et par minutter.
- Legg i plommene med skinnet ned, skru ned varmen og småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
- Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen.
- Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rett før servering pisker du inn kaldt smør i terninger litt etter litt og smaker til med salt og pepper.
- Blomkålpuré:
- Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i fløte. Hell av fløten og ta vare på den.
- Tilsett smør og mos blomkålen med en stavmikser. Spe med fløten til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skrell persillerøtter og del dem i fire. Stek dem myke i smør.
- Dryss over sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.
- Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og poteter med friske urter.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Andebryst med plomme-pasjonsfruktsaus
Fremgangsmåte
- Legg poteter i en ildfast form og dekk de helt med havsalt. Sett formen i ovn på 200 grader i 25-35 min.
- Lag rutemønster i fettsiden på andebrystet. Gni det godt inn med salt og pepper. Legg brystet med fettet ned i en panne og sett på varm plate.
- Stek på middels varme til fettet er sprøtt og gyllent. Legg over i ildfast form og stek videre 5 min i ovn på 180 grader. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
- Smelt sukker til karamell. Tilsett rødvinseddik og kok inn til halvparten.
- Ha i plommer og frø fra pasjonsfrukt. Kok til sirupskonsistens. Rør inn 1 ss av andefettet i sausen rett før servering. Smak til med litt salt.
- Skrap vekk salt av potetene. Vend dem i sennep før de serveres. Pynt med frisk salat.
Servér med en rotpuré ved siden av av. F eks persillerotpuré smakt til med litt smør og vaniljefrø.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.90 kr Bestillingsutvalget97 POENG
-
93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 699.00 kr Tilleggsutvalget93 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 272.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 249.20 kr Uten utvalg88 POENG
Rosastekt reinsdyr med røde plommer
Fremgangsmåte
- Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 grader, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
- Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner - ta dette av. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre.
- Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt.
- Varm plommene i sausen ved servering.
- Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG