- Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet får temperert seg før du steker det.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.
- Brun fileten i smør i en varm panne. Legg den over i en ildfast form.
- Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 grader i 15 – 20 minutter eller til kjernetemperaturen viser 60 - 65 grader. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
- Plommesaus:
- Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel.
- Kok opp sukker og eddik. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin, kok opp og la koke et par minutter.
- Legg i plommene med skinnet ned, skru ned varmen og småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
- Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen.
- Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rett før servering pisker du inn kaldt smør i terninger litt etter litt og smaker til med salt og pepper.
- Blomkålpuré:
- Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i fløte. Hell av fløten og ta vare på den.
- Tilsett smør og mos blomkålen med en stavmikser. Spe med fløten til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skrell persillerøtter og del dem i fire. Stek dem myke i smør.
- Dryss over sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.
- Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og poteter med friske urter.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her