Oppskrifter med plommer
Sursyltede plommer
Fremgangsmåte
- Plommene legges i et rent glass med tett lokk.
- Kok opp eddik, sukker og krydder og hell laken varm over plommene. La stå i 7 dager.
- Etter 7 dager helles laken av og kokes opp. La den koke sammen med plommene i 1 min.
- Hell plommer og lake tilbake på rene,og varme glass eller krukker mens det fortsatt er varmt.
- Sett på et tett lokk.
Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle kjøttretter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
Eple- og plommemarmelade
Fremgangsmåte
- Skold plommene, og fjern skallet og steinen. Skjær dem i biter.
- Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter.
- Ha plommer, epler, vann og sitron i en kasserolle og la koke under lokk i 5-10 minutter.
- Tilsett syltesukkeret og kok i 2 minutter til.
- Ta gryten av platen og skum godt av.
- Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket.
- Oppbevares kjølig.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du plommechutney
Fremgangsmåte
- Skåld plommene, fjern skallet, ta ut kjernene og kutt dem i biter.
- Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte, og kok opp.
- Småkok til chutneyen til den har passe konsistens, ca. 45 minutter.
- Smak til med salt. Hell over på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Slik tar du vare på sommerens bær
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Plommesyltetøy
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Fruktsyltetøy
Fremgangsmåte
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Plommesaus
Fremgangsmåte
- Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
- Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
- Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
- Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig