Sursyltede plommer

Sursyltede plommer

Fremgangsmåte

  1. Plommene legges i et rent glass med tett lokk.
  2. Kok opp eddik, sukker og krydder og hell laken varm over plommene. La stå i 7 dager.
  3. Etter 7 dager helles laken av og kokes opp. La den koke sammen med plommene i 1 min.
  4. Hell plommer og lake tilbake på rene,og varme glass eller krukker mens det fortsatt er varmt.
  5. Sett på et tett lokk.

Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle kjøttretter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eple- og plommemarmelade

Eple- og plommemarmelade

Fremgangsmåte

  1. Skold plommene, og fjern skallet og steinen. Skjær dem i biter.
  2. Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter.
  3. Ha plommer, epler, vann og sitron i en kasserolle og la koke under lokk i 5-10 minutter.
  4. Tilsett syltesukkeret og kok i 2 minutter til.
  5. Ta gryten av platen og skum godt av.
  6. Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket.
  7. Oppbevares kjølig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du plommechutney

Slik lager du plommechutney

Fremgangsmåte

  1. Skåld plommene, fjern skallet, ta ut kjernene og kutt dem i biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte, og kok opp.
  3. Småkok til chutneyen til den har passe konsistens, ca. 45 minutter.
  4. Smak til med salt. Hell over på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Fremgangsmåte

Vannmengden avhenger av plommene. Plommene deles opp, steinene fjernes. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite.
 
Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" - 8-10 min. Tilsett sukkeret og rør godt.
Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
 
Fylles over på helt rene glass - fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk. Avkjøl. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
 
Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsyltetøy

Fruktsyltetøy

Fremgangsmåte

Frukten deles opp før oppkok.  Kok til alt er gjennomkokt.  Rør av og til.
Når frukten er ferdig kokt, etter ca. 15 min., tas sukkeret i.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.
 
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. 

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesaus

Plommesaus

Fremgangsmåte

  1. Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
  2. Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
  3. Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
  4. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her