Oppskrifter med plommer
Prøv en av disse kake og dessertoppskriftene med norske plommer
Sursyltede plommer med eplecidereddik
Fremgangsmåte
Plommene legges over på et helt rent glass. Eddik, sukker og krydder kokes opp - og kokes ca. 10 min. før det helles varmt over plommene. Tett lokk skrus på. En herlig dessert - gjerne servert med pisket rømme, fløte eller iskrem.
Tips: Når du skal servere plommene, kan du varme opp laken og piske inn 1 ts maizenna eller potetmel (pr 1 dl lake) for å få en tykkere saus.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
Lun pai med plommer
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.
- Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Avkjøl.
- Senk temperaturen i ovnen til 180 grader.
- Mens paibunnen avkjøles fjerner du plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen.
- Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.
- Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 min.
Tips: Server paien lun, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.
Her finner du mange oppskrifter på deilige paier
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Tilslørte bondepiker med plommer
Fremgangsmåte
- Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt. Smak eventuelt med sukker om plommene er sure.
- Tips: Du kan også bruke plommesyltetøy.
- Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.
- Tips: Du kan også bruke tørkete kakesmuler eller søt kjeks. Da trenger du ikke ekstra sukker.
- Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.
- Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.
- Tips: Bruk gjerne gresk naturellyoghurt, den har mye mer smak og er fetere enn den vanlige.
- Dryss over litt revet mørk sjokolade.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Sconeskake med plommer
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene. Ha i avkjølt smeltet smør og yoghurt gradvis og kjør til jevn deig, enten i matmølle eller kna for hånd. Deigen skal være fast. La hvile 15 minutter.
- Kjevle ut til ca 40 cm i diameter. Legg deigen i smurt paiform eller kakeform.
- Vask og del plommene i to. Ta ut steinen og legg plommene i taksteinmønster oppå deigen.
- Brett kantene innover plommene som på bildet. Dryss over sukker og smeltet smør, revet appelsinskall og hakket rosmarin.
- Stek ved 200 grader i 20 minutter. Pass på at kaken ikke blir brent i kantene.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
Bakte plommer med mynteyoghurt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader. Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene.
- Smør en ildfast form med smør. Legg plommene i formen med snittflaten ned. Drypp litt honning over. Og gjerne litt sitron hvis plommene er veldig modne.
- Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på. Dryss mandelflak over.
- Bland yoghurt med finhakket mynte og smak "kremen" til med litt honning. Server plommene lune med mynteyoghurten.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Tildekte plommer
Fremgangsmåte
- Skyll plommene, del dem og ta ut kjernene.
- Legg plommene med den runde siden ned i en ildfast form. Strø over en blanding av sukker og vaniljesukker.
- Deig:
Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Tilsett smør/margarin, og smuldre med fingrene til en grynet masse. - Tilsett egg og melk, og rør til en jevn røre.
- Sett røren med skje ut over plommene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
- Bland melis og kanel, og sikt over før servering.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem
Fremgangsmåte
- Del eplene i to og ta ut kjernene. Skjær i tynne skiver.
- Del plommer i to, ta ut steiner. Skjær i skiver.
- Bre ut paideig på en smurt paiform.
- Strø 1 ss sukker på paideigen. Legg på plomme og epleskiver annenhver gang.
- Bruk et zestjern på begge appelsinene og sett til side. Del appelsinene i to, klem ut saften i en liten gryte. Kok opp med 2 ss sukker til den har blitt tykk som sirup.
- Hell sirupen over frukten og stek paien på 200 grader i ca 45 min eller til alt er gyllent.
- Visp Aito vaniljekrem etter anvisning på pakken og server med kaken.
Slik lager du vaniljekrem selv
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Mettes plommekake
Fremgangsmåte
- Firkantet eller rund form, gjerne paiform ca. 24 cm i diameter
- I stekeovnen: 175 °C, 35 - 40 minutter
- Smelt smøret. Bland egg, de tørre ingrediensene og smøret. Smør formen godt og hell i røren.
- Del plommene i to og legg dem med den hele siden opp i røren.
- Stek kaken midt i ovnen. Server den lun eller kald med vispet krem.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
Opp-ned plommekake
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken.
- Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.
- Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.
- Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.
Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
Plommekake
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180°C. Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).
- Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.
- Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.
- Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.
- Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.
- Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.
- Hell blandingen over plommene, og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.
Tips: Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.
Flere deilige plommekaker venter på deg
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG