- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
- Strø mel på benken og kjevl ut deigen jevn og tynn. Kutt 8-9 trekanter med en pizzakutter.
- Legg trekantene i en sirkel på bakebrettet og bruk bakepapir. Sett en bolle i midten slik at det blir lett å lage en sirkel.
- Legg så lagvis tomatsaus, parmesan, basilikum, parmaskinke, og deretter mozzarella. Krydre med salt og pepper.
- Fold deigen over fra utsiden av sirkelen, og inn mot midten av sirkelen. Når pizzaen er lukket igjen så pensler du med et egg (eller melk). Stek på varmluft i 200 °C i ca. 20 minutter.
Server med hvitløksdressing og plasser skålen i midten av pizzaen. Lettrømme eller creme fraiche med ønsket mengde hvitløk fungerer også fint. Smak til med salt og pepper og topp dressingen med finhakket basilikum eller gressløk.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv