- Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. - Tomatsaus:
Varm litt olje i en stekepanne og stek løken myk. - Tilsett tomater, paprikapulver og oregano og la småkoke i 5 minutter.
- Sett til side og varm opp resten av oljen.
- For vegetarisk utgave hopper du over denne:
- Tilsett kjøttdeigen. Stek gjennom. Ha i løk/tomatmiksen og smak til med salt og pepper.
- For vegetarisk utgave blander du inn linser i tomatsausen og smaker til med salt og pepper.
- Montering: Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter.
- Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
- Pensle calzonene med sammenvispet egg.
- Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 230°C i 20-25 minutter.
Tips: Du kan godt erstatte halvparten av kjøttdeigen med linser eller også squash og sjampinjong.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter