Oppskrifter med kalkun
Du kan også tilberede den som biff
Kalkunbiff med byggryn
Fremgangsmåte
- Kok byggrynene i vann 20-30 min, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
- Sil av vannet som evt. er igjen i kjelen. Vend inn krydderurter og olje like før servering.
- Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
- Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt.
- Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn. Pynt med resten av granateplekjernene.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør
Fremgangsmåte
- Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker.
- Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.
- Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
- Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.
- Ruccula- og ostesmør:
Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes. - Stekte søtpoteter:
Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.
Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kalkunbiff med persillepotetmos og epler
Fremgangsmåte
- Del kalkunfileten i biffer a 175 g.
- Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.
- La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.
- Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.
- Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.
- Persillepotetmos:
- Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.
- Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.
- Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.
- Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 559.00 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG