Guide
Oppskrifter med kalkun
Foto: (YinYang)
Fyll til kalkunen kan også lages i form
Aase E. Jacobsen
29 Desember 2023 - 08:45
Kalkunfyll
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, sellerirot og bacon. La det surre over svak varme uten å brunes.
- Pisk eggene sammen. Bland loffen, hakket persille, paprika i biter, salt og muskat sammen med det du har surret i pannen
- Ta av varmen og tilsett eggene, bland sammen til du får en smidig farse, tilsett litt vann om nødvendig. Bland i soppen.
- Blandingen fylles i kalkunen både i kråa (halsen) og i magen. Sy igjen.
- Pakk kalkunen inn i folie og stek den i ca 50 min. pr. kg ved 150 grader.
- Av sjyen som blir lages det saus. Jevn den ut med mel og tilsett litt salt og en god skvett rømme.
- Kalkunen brunes ved litt sterk varme til den er passe gyllenbrun og taes ut så den får satt seg, ca 15 minutter før oppdeling.
Tips:
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter.
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
Kalkun-stuffing av kyllingdeig og lever
Fremgangsmåte
- Bløtlegg brødet i fløten.
- Bland kjøttdeigen og lever godt.
- Fres løken gylden i smøret, tilsett urter og bland med brødfløte. Bland videre godt sammen med farse og lever. Smakes til med salt og pepper.
- Fylles i brødform og stekes sammen med kalkunen i ca. 1 time avhengig av formens størrelse.
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Lag noen av disse andre gode rettene med kalkun
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
Kalkun-stuffing av brød
Fremgangsmåte
- Legg sviskene i portvinen minst et par timer.
- Rist brødterningene i ovnen ved 200 grader til de er gyldne. Rist litt på stekeplaten innimellom så det blir jevnt stekt.
- I mellomtiden freses løk og hvitløk i olje eller smør.
- Tilsett eple, selleri og valnøtter.
- Løft også ut sviskene og la de frese med på slutten. Det skal ikke stekes ferdig, kun varmes opp.
- Bland så med det ristede brødet, dryss over litt timian og salvie, salt og pepper.
- Rett før det skal i ovnen dynkes det med portvinen.
- Fylles enten i kalkunen, eller stekes i egen form den siste halvtimen.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå