Oppskrifter med kalkun
Fyll til kalkunen kan også lages i form
Kalkunfyll
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, sellerirot og bacon. La det surre over svak varme uten å brunes.
- Pisk eggene sammen. Bland loffen, hakket persille, paprika i biter, salt og muskat sammen med det du har surret i pannen
- Ta av varmen og tilsett eggene, bland sammen til du får en smidig farse, tilsett litt vann om nødvendig. Bland i soppen.
- Blandingen fylles i kalkunen både i kråa (halsen) og i magen. Sy igjen.
- Pakk kalkunen inn i folie og stek den i ca 50 min. pr. kg ved 150 grader.
- Av sjyen som blir lages det saus. Jevn den ut med mel og tilsett litt salt og en god skvett rømme.
- Kalkunen brunes ved litt sterk varme til den er passe gyllenbrun og taes ut så den får satt seg, ca 15 minutter før oppdeling.
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
Kalkun-stuffing av kyllingdeig og lever
Fremgangsmåte
- Bløtlegg brødet i fløten.
- Bland kjøttdeigen og lever godt.
- Fres løken gylden i smøret, tilsett urter og bland med brødfløte. Bland videre godt sammen med farse og lever. Smakes til med salt og pepper.
- Fylles i brødform og stekes sammen med kalkunen i ca. 1 time avhengig av formens størrelse.
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Lag noen av disse andre gode rettene med kalkun
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Kalkun-stuffing av brød
Fremgangsmåte
- Legg sviskene i portvinen minst et par timer.
- Rist brødterningene i ovnen ved 200 grader til de er gyldne. Rist litt på stekeplaten innimellom så det blir jevnt stekt.
- I mellomtiden freses løk og hvitløk i olje eller smør.
- Tilsett eple, selleri og valnøtter.
- Løft også ut sviskene og la de frese med på slutten. Det skal ikke stekes ferdig, kun varmes opp.
- Bland så med det ristede brødet, dryss over litt timian og salvie, salt og pepper.
- Rett før det skal i ovnen dynkes det med portvinen.
- Fylles enten i kalkunen, eller stekes i egen form den siste halvtimen.
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her finner du forslag til tilbehør
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig