Guide
Oppskrifter med kalkun
Foto: (YinYang)
Kalkunfilet kan også fylles
Aase E. Jacobsen
29 Desember 2023 - 08:45
Aprikosfylt kalkunrull
Fremgangsmåte
- Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep.
- Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.
- Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
- Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.
- Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter og server med en plommesaus .
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG
Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus
Fremgangsmåte
- Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
- La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
- Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
- Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
- Pensle med smør, salt og pepper.
- Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
- La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
- Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
- Fyll i en sprøytepose.
- Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
- Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
- Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
- Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
- Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
- Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
- Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Gåseleverfylt kalkunrull
Fremgangsmåte
- Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener.
- Ha på salt og kvernet pepper og hakket persille.
- Legg på gåselever/andelever, rull sammen og surr med litt bomullstråd.
- Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
- Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen.
- Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel. Pynt med friske fiken og urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå