Guide
Oppskrifter med kalkun

Foto: (YinYang)
Kalkunfilet kan også fylles
Aase E. Jacobsen
24 Desember 2024 - 08:45
Aprikosfylt kalkunrull

Fremgangsmåte
- Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep.
- Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.
- Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
- Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.
- Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter og server med en plommesaus .
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG
Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Fremgangsmåte
- Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
- La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
- Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
- Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
- Pensle med smør, salt og pepper.
- Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
- La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
- Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
- Fyll i en sprøytepose.
- Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
- Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
- Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
- Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
- Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
- Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
- Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Gåseleverfylt kalkunrull

Fremgangsmåte
- Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener.
- Ha på salt og kvernet pepper og hakket persille.
- Legg på gåselever/andelever, rull sammen og surr med litt bomullstråd.
- Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
- Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen.
- Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel. Pynt med friske fiken og urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå