Guide
De beste oppskriftene med steinsopp
Foto: (Sun_Time)
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Ovnsbakt norsk kveite med sherrygrønnsaker og steinsopp
Fremgangsmåte
- Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Tørk tomatene i ovn på 100 grader i 30 minutter med salt, litt sukker og pepper.
- Øk ovnstemperaturen til 150 grader.
- Stek baconet i panne med oljen. Ta ut baconet og tørk det på papir.
- Krydre og stek kveita på begge sider i pannen til den blir gyllen. Legg over i en ildfast form.
- Rens steinsoppen, del den i biter og stek lett i pannen.
- Tilsett grønnsakene, soppen, timian og smør i formen med fisken. Bak dette i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
- Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft. Bak det ferdig i ca. 5 minutter til kveita har en kjernetemperatur ca. 45 grader.
- La fisken hvile ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server med godt brød
Her finner du mange oppskrifter med kveite
De beste oppskriftene med steinsopp
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Pannestekt steinbit med breserte sellerihjerter og varm steinsoppvinaigrette og gnocchi
Fremgangsmåte
- Steinbit:
Del fileten i fire. Stek i smør i en middels varm panne på begge sider. Smak til med salt og pepper. - Gnocchi:
Bak potetene i ovnen på 150-160°C i ca. ½ time. Grav ut potetkjøttet og passer. Legg potetpuréen ut på et brett, kle med matfilm og avkjøl. - Bland egg og parmesan i potetpuréen og kna inn melet. Dette skal bli en fast, men ikke kompakt masse. Melmengden må avpasses pga. varierende fuktighet i potetene.
- Smak til med salt og pepper. Deigen rulles ut i fingertykke pølser og skjæres i ½ cm tykke biter. Kokes i lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten.
- Breserte sellerihjerter:
Kutt stangsellerien, 3-4 cm av bunnen, renskjær og skyll godt og lenge. Breser i kyllingkraft smakt til med salt og pepper, hvitløk, sitronsaft og timian i 10-15 minutter. - Steinsoppvinaigrette:
Del steinsoppen i skiver og stek i klaret smør. Glaser soppen med kyllingkraften og sil av. Reduser og smak til kraften med salt, pepper og sitronsaft. Rør i litt brunet smør.
Her finner du mange oppskrifter med steinbit
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 419.80 kr Uten utvalg93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 609.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Forsiden akkurat nå