Guide
De beste oppskriftene med steinsopp
Foto: (Sun_Time)
Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
Aase E. Jacobsen
18 September 2021 - 12:16
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Omelett med steinsopp og bacon
Fremgangsmåte
- Stek baconskivene sprø over middels høy varme. Legg dem på litt tørkepapir så de får renne av seg.
- Del soppen i biter og stek den gyllen i baconfettet. Smak til med salt og kvernet pepper. Ta ut soppen og skyll stekepannen.
- Visp sammen egg, vann og salt. Smelt smør i stekepannen til det freser.
- Hell eggemassen i pannen, og skyv den inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Trekk pannen til side og legg på bacon og sopp.
- La omeletten gli over på en tallerken og dryss over strimlet vårløk.
Server en god salat og godt brød ved siden av.
Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i omeletten.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Lekre oppskrifter med sopp finner du her
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.38 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Pai med urter og sopp
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
- Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
- Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.
- Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
- Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.
Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i paien.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 1.50 l Pris: 385.00 kr Bestillingsutvalget86 POENG
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Forsiden akkurat nå