Guide
De beste oppskriftene med steinsopp
Foto: (Sun_Time)
Steinsopp er det perfekte pastafyllet
Aase E. Jacobsen
18 September 2021 - 12:16
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Ravioli med steinsopp
Fremgangsmåte
- Pastadeigen:
Ha melet (start med 250 g og tilsett mer etter hvert) i en bolle og lag en grop i midten. Knekk eggene oppi og bland med hjelp av fingrene. - Kna videre helt til du har oppnådd en myk men ikke klissete deig. Du kan også bruke food processor. Kjør eggene først i 30 sekunder. Tilsett melet og kjør videre i ca 30 sekunder.
- Del pastadeigen i tre deler.
- Dryss bakeplaten med drumhvete eller finbakstmel. Kna i ca 5 minutter. Pakk inn i plastfolie og sett til side i 30 minutter, ved romtemperatur
- Fyllet:
Smelt smør i pannen og fres løken til den er gylden. Tilsett hvitløken og fres videre i ett til to minutter. - Ha i soppen og la småkoke i 20 minutter til en fast stuing. Avkjøl. Ha soppstuingen i en food processor, tilsett ricotta, persille, salt og pepper. Kjør til en grov men jevn masse.
- Kjevle ut deigen så tynn som mulig, enten med kjevle eller pastamaskin (den kan også brukes til å kna med, kjør gjennom flere ganger, mellom hver gang brettes deigen i tre). Skjær i 6x6 cm kvadrater.
- Legg en klatt (en stor ts) med fyll midt på halvparten av hvert kvadrat. Pensle med litt vann i ytterkanten av kvadratene og legg den andre halvparten av kvadratene over. Trykk lett langs kantene for at ravioliputene skal sitte godt sammen
- Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann (1 ss salt pr 2 liter vann). Kok ravioliene i 5 minutter. Overfør til en ildfast form med lokk som du lar stå lunt mens du koker resten.
- Smørsausen:
Smelt smør i en panne, tilsett hvitløkskivene og fres til de er gyldne. Ha i salvebladene og stek til de er sprø. Hell blandingen over raviolien og server umiddelbart.
Server sammen med friskrevet parmesan, godt brød og gjerne en frisk, grønn salat hvis raviolien er hovedrett.
Tips:
Her kan du godt benytte det du liker av friske urter slik som slavie, rosmarin, basilikum eller timian.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
- 1. Nesten verd sin vekt i gull
- 2. Så lite skal til
- 3. Steinsopp erstatter kjøtt
- 4. Steinsopp er det perfekte pastafyllet
- 5. Også her spiller steinsoppen hovedrollen
- 6. Fisk og steinsopp er sant
- 7. Den beste suppa er med steinsopp
- 8. Prøv denne vrien på pasta med steinsopp
- 9. Risottoen blir ikke bedre enn med steinsopp
- 10. Omelett eller pai er perfekt med steinsopp
- 11. Steinsopp og elg på en litt annen måte
Forsiden akkurat nå