Ravioli med steinsopp

Ravioli med steinsopp

Fremgangsmåte

  1. Pastadeigen:
    Ha melet (start med 250 g og tilsett mer etter hvert) i en bolle og lag en grop i midten. Knekk eggene oppi og bland med hjelp av fingrene.
  2. Kna videre helt til du har oppnådd en myk men ikke klissete deig. Du kan også bruke food processor. Kjør eggene først i 30 sekunder. Tilsett melet og kjør videre i ca 30 sekunder.
  3. Del pastadeigen i tre deler.
  4. Dryss bakeplaten med drumhvete eller finbakstmel. Kna i ca 5 minutter. Pakk inn i plastfolie og sett til side i 30 minutter, ved romtemperatur
  5. Fyllet:
    Smelt smør i pannen og fres løken til den er gylden. Tilsett hvitløken og fres videre i ett til to minutter.
  6. Ha i soppen og la småkoke i 20 minutter til en fast stuing. Avkjøl. Ha soppstuingen i en food processor, tilsett ricotta, persille, salt og pepper. Kjør til en grov men jevn masse.
  7. Kjevle ut deigen så tynn som mulig, enten med kjevle eller pastamaskin (den kan også brukes til å kna med, kjør gjennom flere ganger, mellom hver gang brettes deigen i tre). Skjær i 6x6 cm kvadrater.
  8. Legg en klatt (en stor ts) med fyll midt på halvparten av hvert kvadrat. Pensle med litt vann i ytterkanten av kvadratene og legg den andre halvparten av kvadratene over. Trykk lett langs kantene for at ravioliputene skal sitte godt sammen
  9. Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann (1 ss salt pr 2 liter vann). Kok ravioliene i 5 minutter. Overfør til en ildfast form med lokk som du lar stå lunt mens du koker resten.
  10. Smørsausen:
    Smelt smør i en panne, tilsett hvitløkskivene og fres til de er gyldne. Ha i salvebladene og stek til de er sprø. Hell blandingen over raviolien og server umiddelbart.

Server sammen med friskrevet parmesan, godt brød og gjerne en frisk, grønn salat hvis raviolien er hovedrett.

Tips: 
Her kan du godt benytte det du liker av friske urter slik som slavie, rosmarin, basilikum eller timian.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her