Kald eplesuppe
Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Kutt eplene i biter og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke. Kjør epleblandingen i hurtigmikseren til den blir jevn og glatt. Sil blandingen og avkjøl i kjøleskapet ca. 4 timer. Bland tilslutt inn vaniljeisen og server med et kaneldryss på toppen.
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Les mer om norske epler
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
78 POENG
Slik lager du eplechutney med cayennepepper
Fremgangsmåte
- Ta ut kjernehusene av eplene og kutt i biter (du trenger ikke ta av skallet). Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
- La blandingen putre over svak varme i minimum 45 minutter. Rør om av og til.
- Cayennepepper tilsettes alt avhengig av hvor sterk du foretrekker chutneyen.
- Avkjøles før den fylles over på glass.
- Kan med fordel lages på forhånd og oppbevares på glass.
Er godt til stekt svinekjøtt, kylling og oster.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Drikke som passer til denne oppskriften
Opp ned-eplekake tarte tatin
Fremgangsmåte
- Finn fram en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- Høvle ca. 25 g smør med en ostehøvel og legg det i bunnen på formen.
- Bland strøkavring, sukker og chili.
- Skrell og skjær eplene med en ostehøvl i tynne skiver.
- Legg skiver av 1 eple oppå smøret i bunnen av formen.
- Strø over ca. halvparten av brødblandingen.
- Skjær neste eple og legg det oppå.
- Strø over brød og legg på halvparten av det resterende smøret.
- Gjør likedan med eple og brødblandingen, avslutt med strøkavring og resten av smøret.
- Stek kaken midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile 20 minutter.
- Vend den på et serveringsfat. La fremdeles formen ligge en stund over kaken, server den lunken.
Tips1: Bruk helst litt syrlige epler.
Tips2: Denne saftige kaken er best lunken med lettvispet krem eller is til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Eplebrød
Fremgangsmåte
- Rør sammen egg, smør og sukker.
- Tilsett de revne eplene, sitronsaften og eventuelt sitronskallet.
- Bland de tørre ingrediensene.
- Rør så i epleblandingen slik at det blir en fin deig.
- Ha deigen i en smurt brødform og stek på 180 grader C i 40-50 min.
Mange oppskrifter med brød og bakverk
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd