Grillet steinbit med rødvinssaus
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 150 grader.
Kutt kotelettstykker av fisken og grill disse på varm grill. Etterstek fisken i ovn med litt timian og hvitløk.
Tilsett rødvin, oksehale- og fiskekraft så det dekker beina og la det trekke ca. 20 minutter. Ta ut fiskebenene. Kok opp og skum av.
Reduser godt og til du får en god smak. Pisk inn kaldt smør før servering.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker
Server med potetpuré.
Persilleolje lages enkelt ved å kjøre bladpersille i en matmølle sammen med nøytral olje til du får en glatt masse. Varm denne opp i en kjele og la stå og trekke over svak varme.
Ta av varmen og la oljen avkjøles noe før du siler den.
Denne oljen blir svært aromatisk, har en utrolig dyp grønnfarge og holder seg meget godt i kjøleskapet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 275.90 kr Uten utvalg84 POENG